Hur hamnade jag här?

Hundar har funnits i mitt liv sen jag var 2,5år. Vi flyttade till Zambia, Afrika och där hade vi två "vakthundar", Emil och Lotta. Lotta var blandning Rodesian Ridgeback och Grand Danois och fick 16 valpar. Vi behöll en och det var Ture. 

När vi kom hem till Sverige igen lurade min pappa mig att vi skulle köpa en gris, den var en Flat Coated Retriver, Pygge.

Sen har det rullat på. Kommunikations intresset väcktes när jag skulle ha hand om en Sibirian Husky från hundstallet. Lång historia kort så skulle han socialiseras och min syrra som jobbade där då, tyckte att jag kunde ta honom ett tag. Han kunde inte kommunicera med människor bara min andra hund så när han bet av kopplet och drog, när jag bundit honom utanför affären, så tog det mig flera timmar att få tag på honom igen och det enda han lyssnade på var när jag ställde mig på alla fyra och skällde, gnällde och ylade. 

Jag jobbade ett antal år med massage och stressbehandling på människor och djur och då träffade jag Gunilla Wedeen för första gången. Vi tappade kontakten ett tag och jag fick inga riktiga verktyg till kommunikationen förrän jag hittade tillbaks till Gunilla och hennes man Bengt Rödseth. 

Dom startade en instruktörsutbildning som jag gick.  

Klicka på bilden för att köpa boken.

Klicka på bilden för att köpa boken.

Boken SHadow

"Att skapa en skugga, SHADOW innebär att jag genom mitt uppträdande kan hjälpa min hund till ett tryggt och balanserat liv. Jag får en hund som följer mig vart jag än går. Detta utan kommandon, godis eller tvång, den följer helt frivilligt.

Genom att lägga fokus på mig själv och vad jag förmedlar till min hund, kan jag hjälpa den att vara trygg oavsett vad som händer. Om jag alltid förmedlar styrka och trygghet så kan min hund lägga sitt liv i mina händer och bara njuta av livet. Min skugga, SHADOW blir som jag är!

Det finns ytterligare en anledning till namnet SHADOW och det är att en av våra hundar verkligen uppträder som en skugga. Han bara finns med oss hela tiden, är trygg med allt och alla, jobbar utan problem med aggressiva hundar och är väldigt högt jaktmeriterad.

Vad tror ni han heter?

Ja just det, SHADOW."