Klara och tydliga mål...

Research has found that having clarity about your goals is essential to having motivation to achieve those goals. 

Att skapa sig en målbild, att veta exakt vart man är på väg... 

Hur många gånger i livet har vägen och målet varit något suddig. För mig har det väldigt ofta varit så. Jag skulle ha velat veta då vad jag vet nu. Vikten av att skapa tydliga målbilder och hur jag hittar just min målbild. 

För det är ju inte bara så att jag inte velat ha målbilder, utan jag har helt enkelt inte veta hur jag ska hitta det som är rätt för mig. Jag har famlat runt där i mörkret och varit ett offer för för andra och för omständigheter. Det egna jaget har varit minst sagt otydligt och då veta vad jag själv vill var näst intill helt omöjligt. Allt berodde ju på vad andra gjorde och inte gjorde, jag såg inte att jag själv hade något att säga till om. Om bara världen ändrades så skulle jag kunna ändras, men eftersom världen inte vill att jag skulle lyckas så kunde jag ju inte det heller. Jag var ett offer för omständigheterna. 

Jag kunde helt enkelt inte se hur jag själv hade det största ansvaret för mig och mitt liv.

Hur gör man då för att sätta sig själv i första rummet?

Domän, ansvar och i ifrågasättande! 

Det kan ju låta löjligt men dom  3 orden är till stor del nyckeln till frihet, i min värld. 

1. Domän - I vilket domän befinner jag mig? Mitt, ditt eller världens domän. Jag har bara ansvar för mitt domän.

2. Ansvar - Jag tar fullt ansvar för mig själv och mina handlingar. Att ta ansvar för allt jag säger och gör fullt ut, utan att göra mig till offer. 

3. Ifrågasättande av mina och andras sanningar - inte allt för sällan spelar vi oss själva ett spratt. Det vi tänker och känner är inte sant. Vi lindar in och förvränger verkligheten tills vi tror på den själva, ända tills vi ifrågasätter sanningen i våra tankar och tar reda på vad som är den rätta sanningen. 

Hitta "lärare" som kan lära dig det du behöver för att kunna ta nästa steg mot ditt mål. 

Vi ska omge oss av människor som kan ge oss kunskap som leder oss mot nästa delmål. Människor vi gärna skulle vilja byta plats med på ett eller annat sätt. 

Lycka till!