Allt börjar med dig!

Vi letar gärna efter orsaker till problem utan för oss själva men allt sker inom oss. Vi förundras och förfaras ständigt över hur andra människor och även djur beter sig. Men för att få lite perspektiv kan vi fundera en stund på hur vi själva uppfattas av världen. Det är ju inte bara så att vi själva går runt i världen och beter oss beundransvärt i världens ögon. Vi är alla i fokus för någon annans irritation, beundran och förfäran någon gång. Något att tänka på nästa gång vi har en åsikt om någon annans varande.

Om vi ser på oss själv ut i från. Blunda och se dig själv i en specifik situation. Vad ser du? Är du nöjd eller är det något du vill ändra på? Är du själv säker eller bara rädd? Har du några speciella rörelser? Bra eller dåliga? Är du glad? Är du en person som du själv skulle vilja möta? 

Vad skulle du vilja ändra på? Vem kan hjälpa dig att bli den person du skulle vilja vara? 

 Skaffa dig de kunskaper du behöver för att kunna bli den du vill bli. Ta ett steg i taget, men ge inte dig själv för mycket tid, risken är att du tycker det är obekvämt och du skjuter på det onödigt mycket. Ta ett litet steg idag och ett litet steg i morgon...nästa dag o.s.v.

Om ett år kan du titta tillbaka och se hur långt du kommit!