Tro, möjligheter och kärlek...

När livet känns tungt, när saker och ting inte blir som du tänkt dig, när du känner dig missförstådd och misslyckad...

Det är då det är så himla lätt att ge upp, dra täcket över huvudet och bara somna om. Som om allt skulle försvinna och att jag vaknar upp till en ny dag med nya möjligheter och där allt det tidigare är glömt.

När jag ser mig omkring, tittar på andra människor, glada eller ledsna, så ser jag så mycket möjligheter, så många möjligheter och så många alternativa vägar. När vi ser på oss själva så tenderar vi många gånger till att hamna i en återvändsgränd, ett stop, en väg som bara tar slut. Helt utan möjligheter o nya vägar.

Det vi inte är bra på kan vi ta som en utmaning och träna på, får vi lite problem med tänket så kan vi träna det. Det är inte bara muskler som blir starkare av träning, självkänsla, självförtroende, problemlösning m.m. blir också starkare med träning. Självklart får vi även där mjölksyra och träningsvärk...MEN på´t igen bara!

Om någon är bra på något du inte är så bra på, ta lärdom av den, sug ut allt du kan och behöver, sen hittar du nästa som har dom "skillsen" du behöver kunna för att gå vidare mot dina mål!

Det är inte att utnyttja, det är livets skola!

Till exempel, Jag har alltid varit rätt rörig, jag har dessutom gärna skyllt på att att jag är hopplös och oförbätterlig. Nu leder det ibland till problem och jag fattade för en tid sedan ett beslut om att lära mig lite om den saken. När jag aktivt beslutar mig för en förändring så öppnar hjärnan plötsligt upp för nya möjligheter. Jag kan plötsligt ta till mig strategier som jag tidigare sagt helt NEJ till. Jag kan intressera mig för saker jag tidigare varit helt ointresserad av. Om jag nu skulle bestämma mig för att bli en otroligt ordningsam människa eller om jag bara bestämmer mig för att bli lite bättre så kommer jag komma dit, om jag har ett tillräckligt starkt VARFÖR eller helt enkelt en tillräckligt stark anledning. 

För vill vi något tillräckligt mycket så kan vi nå dit. 

Att hålla kurser och föredrag kräver en hel del kunskap i både ämnet och sättet vi framför vårt budskap på. De flesta av oss har haft ett antal lärare i livet, både i och utanför skolan, med den erfarenheten vet vi också att olika lärare har med olika resultat lyckats fånga sina elevers intresse. Min ambition är att ständigt utvecklas och lära mig nya färdigheter i min kommunikation med andra. Bland de värsta känslor jag vet att tacklas med är känslan av att bli missförstådd. Det känslan är mitt starkaste  driv till ständig förbättring. MEN när det kommer stunder av missförstånd och misslyckande då självkänslan och självförtroendet går i botten, då hjälper inte den känslan mig till att ta mig upp och söka nya vägar DÅ måste jag verkligen påminna mig själv om VARFÖR jag gör det jag gör och anledningen till att jag utsätter mig för granskning och ifrågasättande.

När målet är större än hindret kan vi ta oss över nästan vilka hinder som helst!

Så om vi kan ha ett starkt mål så kommer hindren bara vara "bumpar" i vägen. För livet är sånt, livet ger oss prövningar. 

...OCH träning ger resultat, annars hade jag varit någon helt annanstans idag ;)

VIKA ÄR DINA MÅL?

HUR STARK ÄR DIN VILJA ATT NÅ DIT?

Det kan handla om mål i personlig utveckling, idrott, företagande m.m. 

Rannsaka dig själv!

LYCKA TILL!!!