Nya möjligheter

Ligger nu i ett hotellrum i Orlando och skriver, tänker, rannsakar …

Klockan är 5 på morgonen lokal tid och tidsomställningen spelar mig ett spratt. Nu är det en ny dag och anledningen till att jag befinner mig här nu närmar sig. Jag vill hitta fler verktyg till att nå mina mål i livet. Nya pusselbitar att lägga i livets pussel. För det är så jag ser det. Bit för bit faller på plats.

När jag åker här i från på måndag så kommer en liten bit av mig ha förändrats. För allt vi är med om i livet ändrar oss, det ger oss erfarenhet och kunskap som vi inte haft innan. Många människor vill inte ha någon förändring men jag tillhör dom som ständigt söker förändring. Jag behöver inte göra succé i ditt liv men definitivt i mitt liv. Det behöver inte stå massor med människor runt omkring och jubla, det räcker med mig, jag vill jubla över mitt eget liv.

OCh…

DET ÄR PRECIS DET JAG VILL ATT DU SKA GÖRA OCKSÅ!!!!

Jag är inte den som kommer eller vill göra jobbet, men jag vill verkligen inspirera dig till att söka dina pusselbitar till att du en dag gör succé i DITT liv.

Följ med och se om det kan vara något för dig? Det värsta som kan hända är att det inte var något för dig ;)

Tro, möjligheter och kärlek...

När livet känns tungt, när saker och ting inte blir som du tänkt dig, när du känner dig missförstådd och misslyckad...

Det är då det är så himla lätt att ge upp, dra täcket över huvudet och bara somna om. Som om allt skulle försvinna och att jag vaknar upp till en ny dag med nya möjligheter och där allt det tidigare är glömt.

När jag ser mig omkring, tittar på andra människor, glada eller ledsna, så ser jag så mycket möjligheter, så många möjligheter och så många alternativa vägar. När vi ser på oss själva så tenderar vi många gånger till att hamna i en återvändsgränd, ett stop, en väg som bara tar slut. Helt utan möjligheter o nya vägar.

Det vi inte är bra på kan vi ta som en utmaning och träna på, får vi lite problem med tänket så kan vi träna det. Det är inte bara muskler som blir starkare av träning, självkänsla, självförtroende, problemlösning m.m. blir också starkare med träning. Självklart får vi även där mjölksyra och träningsvärk...MEN på´t igen bara!

Om någon är bra på något du inte är så bra på, ta lärdom av den, sug ut allt du kan och behöver, sen hittar du nästa som har dom "skillsen" du behöver kunna för att gå vidare mot dina mål!

Det är inte att utnyttja, det är livets skola!

Till exempel, Jag har alltid varit rätt rörig, jag har dessutom gärna skyllt på att att jag är hopplös och oförbätterlig. Nu leder det ibland till problem och jag fattade för en tid sedan ett beslut om att lära mig lite om den saken. När jag aktivt beslutar mig för en förändring så öppnar hjärnan plötsligt upp för nya möjligheter. Jag kan plötsligt ta till mig strategier som jag tidigare sagt helt NEJ till. Jag kan intressera mig för saker jag tidigare varit helt ointresserad av. Om jag nu skulle bestämma mig för att bli en otroligt ordningsam människa eller om jag bara bestämmer mig för att bli lite bättre så kommer jag komma dit, om jag har ett tillräckligt starkt VARFÖR eller helt enkelt en tillräckligt stark anledning. 

För vill vi något tillräckligt mycket så kan vi nå dit. 

Att hålla kurser och föredrag kräver en hel del kunskap i både ämnet och sättet vi framför vårt budskap på. De flesta av oss har haft ett antal lärare i livet, både i och utanför skolan, med den erfarenheten vet vi också att olika lärare har med olika resultat lyckats fånga sina elevers intresse. Min ambition är att ständigt utvecklas och lära mig nya färdigheter i min kommunikation med andra. Bland de värsta känslor jag vet att tacklas med är känslan av att bli missförstådd. Det känslan är mitt starkaste  driv till ständig förbättring. MEN när det kommer stunder av missförstånd och misslyckande då självkänslan och självförtroendet går i botten, då hjälper inte den känslan mig till att ta mig upp och söka nya vägar DÅ måste jag verkligen påminna mig själv om VARFÖR jag gör det jag gör och anledningen till att jag utsätter mig för granskning och ifrågasättande.

När målet är större än hindret kan vi ta oss över nästan vilka hinder som helst!

Så om vi kan ha ett starkt mål så kommer hindren bara vara "bumpar" i vägen. För livet är sånt, livet ger oss prövningar. 

...OCH träning ger resultat, annars hade jag varit någon helt annanstans idag ;)

VIKA ÄR DINA MÅL?

HUR STARK ÄR DIN VILJA ATT NÅ DIT?

Det kan handla om mål i personlig utveckling, idrott, företagande m.m. 

Rannsaka dig själv!

LYCKA TILL!!!

 

Klara och tydliga mål...

Research has found that having clarity about your goals is essential to having motivation to achieve those goals. 

Att skapa sig en målbild, att veta exakt vart man är på väg... 

Hur många gånger i livet har vägen och målet varit något suddig. För mig har det väldigt ofta varit så. Jag skulle ha velat veta då vad jag vet nu. Vikten av att skapa tydliga målbilder och hur jag hittar just min målbild. 

För det är ju inte bara så att jag inte velat ha målbilder, utan jag har helt enkelt inte veta hur jag ska hitta det som är rätt för mig. Jag har famlat runt där i mörkret och varit ett offer för för andra och för omständigheter. Det egna jaget har varit minst sagt otydligt och då veta vad jag själv vill var näst intill helt omöjligt. Allt berodde ju på vad andra gjorde och inte gjorde, jag såg inte att jag själv hade något att säga till om. Om bara världen ändrades så skulle jag kunna ändras, men eftersom världen inte vill att jag skulle lyckas så kunde jag ju inte det heller. Jag var ett offer för omständigheterna. 

Jag kunde helt enkelt inte se hur jag själv hade det största ansvaret för mig och mitt liv.

Hur gör man då för att sätta sig själv i första rummet?

Domän, ansvar och i ifrågasättande! 

Det kan ju låta löjligt men dom  3 orden är till stor del nyckeln till frihet, i min värld. 

1. Domän - I vilket domän befinner jag mig? Mitt, ditt eller världens domän. Jag har bara ansvar för mitt domän.

2. Ansvar - Jag tar fullt ansvar för mig själv och mina handlingar. Att ta ansvar för allt jag säger och gör fullt ut, utan att göra mig till offer. 

3. Ifrågasättande av mina och andras sanningar - inte allt för sällan spelar vi oss själva ett spratt. Det vi tänker och känner är inte sant. Vi lindar in och förvränger verkligheten tills vi tror på den själva, ända tills vi ifrågasätter sanningen i våra tankar och tar reda på vad som är den rätta sanningen. 

Hitta "lärare" som kan lära dig det du behöver för att kunna ta nästa steg mot ditt mål. 

Vi ska omge oss av människor som kan ge oss kunskap som leder oss mot nästa delmål. Människor vi gärna skulle vilja byta plats med på ett eller annat sätt. 

Lycka till!

Livet på en pinne ...och lite nätverk!

Varför säger man så egentligen...vem vill tillbringa sitt liv på en pinne?

Jag vet i alla fall att jag nu sitter och skriver med 6 st sovande hundar runt mig, det är en underbar känsla för mig i alla fall. Jag funderar på hur jag ska ta mitt företagande till nästa steg, för trotts allt så är mitt mål att jag ska kunna försörja mig på mina intressen. 

HUNDAR och LEDARSKAP

Jag har precis börjat en väldigt spännande resa som jag hoppas ni följer med mig på. 

Allt börjar med att drömma, hur vill jag leva mitt liv? Själv vill jag göra det jag älskar och dess utom kunna leva på det. För en hel massa år sedan kom jag i kontakt med arbetsformen NETWORK MARKETING - Nätverks marknadsföring. Jag fastnade direkt för idén, jag tycker den är helt genial. Jag marknadsför produkter som jag använder och älskar, hittar andra som vill göra samma sak och får betalt för det, det kan ju inte bli bättre. 

Det har tagit tid för mig, jag trodde det skulle vara enkelt först, hur kunde inte ALLA se hur himla bra det här var? Jag jobba de då med nya produkter på marknaden och min osäkerhet och min dåliga självkänsla lyste igenom. Jag förstår att det inte var någon som ville köpa mitt koncept då. Jag var så skör att folk i stället för att vilja jobba med mig istället försökte "rädda" mig, produkterna köpte folk men att "jobba med mig" det var en annan sak. Om det var så jobbigt, som jag utstrålade, då var det inget jobb någon blev intresserad av att gå in i. Jag gjorde inga uppföljningar, ingen support, ursäktade mig hela tiden och ville få alla konversationer överstökade. Påstridighet är kanske inte så bra, men förtroendeingivande och trygg och påläst om företag och produkter är goda egenskaper.

Så även om jag bara varit bisittare och passiv åskådare i nätverk, fram till nu, så har jag lärt mig otroligt mycket. Att jobba i nätverk och lära sig av det bästa ÄR personlig utveckling. Jobba i nätverk är långt ifrån samma sak som att vara en jobbig, påstridig kompis som försöker lura sina vänner att satsa pengar i ett skumt företag. Det jag jobbar för är att sprida företagsformen till alla som vill och undrar över vad det egentligen är. När man fått kunskap kan man sen själv bilda sig en uppfattning om det passar mig eller inte. Allt passar inte alla, och jag vill bara jobba med glada drivna människor som vill jobba med mig. 

Sen är det så att vi har fantastiska produkter som jag inte vill vara utan, och dom rekommenderar jag gärna till alla. 

Ha en bra dag!

 

Allt börjar med dig!

Vi letar gärna efter orsaker till problem utan för oss själva men allt sker inom oss. Vi förundras och förfaras ständigt över hur andra människor och även djur beter sig. Men för att få lite perspektiv kan vi fundera en stund på hur vi själva uppfattas av världen. Det är ju inte bara så att vi själva går runt i världen och beter oss beundransvärt i världens ögon. Vi är alla i fokus för någon annans irritation, beundran och förfäran någon gång. Något att tänka på nästa gång vi har en åsikt om någon annans varande.

Om vi ser på oss själv ut i från. Blunda och se dig själv i en specifik situation. Vad ser du? Är du nöjd eller är det något du vill ändra på? Är du själv säker eller bara rädd? Har du några speciella rörelser? Bra eller dåliga? Är du glad? Är du en person som du själv skulle vilja möta? 

Vad skulle du vilja ändra på? Vem kan hjälpa dig att bli den person du skulle vilja vara? 

 Skaffa dig de kunskaper du behöver för att kunna bli den du vill bli. Ta ett steg i taget, men ge inte dig själv för mycket tid, risken är att du tycker det är obekvämt och du skjuter på det onödigt mycket. Ta ett litet steg idag och ett litet steg i morgon...nästa dag o.s.v.

Om ett år kan du titta tillbaka och se hur långt du kommit!